Tina Thörnqvist om Mollii - Månadsbrev

11 Mar 2016

Följande historia är helt skriven av Tina Thörnqvist som använder Mollii. Berättelsen är publicerad i vårt månadsbrev men där i en nedkortat version. Vill du också ha Inerventions månadsbrev? Maila oss på info@inerventions.se så sätter vi upp er på prenumerationslistan. Trevlig läsning!

För två år sedan satte jag mig i rullstol på grund av min muskelsjukdom. När jag satt så mycket började jag få problem med ryggen i form av ryggsmärta. När jag stötte på dräkten Mollii hade jag smärtstillande i form av Norspan-plåster och medicin mot ryggskott, den högsta dosen som jag klarade av. Förutom smärtstillande gick jag till en massör varannan vecka för smärtan. Trots detta hade jag mycket smärta som bara blev värre. Smärtan var så extrem att jag inte hade någon ork.

Redan då studerade jag på högskola och det var i princip vad jag orkade med, resten fick jag prioritera bort. I mars 2013 hittade min pappa dräkten på en utställning och började av ren nyfikenhet att ställa frågor. Vi ringde till Inerventions för att se om det var något som kunde passa för mig. De berättade att de inte visste om det skulle hjälpa men att jag gärna fick komma och prova.
Efter 15 minuter i Mollii var smärtan borta, vilket jag inte hade upplevt på länge. Efter att fått prova dräkten i en timme så var jag smärtfri i flera timmar och det tog flera dagar innan smärtan var tillbaka på samma nivå som den brukade. Jag köpte dräkten i hopp om att den skulle fortsätta lindra smärtan, men den hjälpte mig mycket mer än så.
Första veckan använde jag dräkten varje dag och var efter ett par dagar smärtfri. Då blev jag smärtfri en längre tid, jämfört med de timmarna som det var i början. Andra veckan började jag använda dräkten varannan dag av praktiska skäl och var fortfarande smärtfri. Då kunde jag dra ner på värktabletterna och efter några veckor var jag helt fri från dem. Idag använder jag dräkten 1 gång i veckan och går på massage varannan månad. Har även provat längre perioder utan att använda dräkten men då kommer smärtan tillbaka. Det fungerar vid enstaka tillfällen men jag mår bäst när jag kan använda dräkten en gång i veckan.
I början hade vi lite svårt att få på dräkten och vi var tre som fick hjälpas åt. Idag får jag lätt på den med hjälp av en person. Jag tycker det är en skön känsla i kroppen när jag använder min Mollii-dräkt och det är inte helt ovanligt att jag somnar under den timmen.
Dräkten har gjort mig smärtfri och jag är inte längre beroende av smärtstillande för att orka med dagen. Tack vare dräkten behöver jag inte gå med konstant smärta som tar all energi, nu kan jag lägga den på att få leva ett vanligt liv.
 

Nyheter

september 2018
17/09 måndag
Mollii i klinisk studie från Hvidovre Sjukhus visar positiva reslutat
Läs mer
mars 2018
26/03 måndag
Artikel om Mollii i NyTeknik
Läs mer
februari 2018
22/02 torsdag
Internationellt forskarmöte hos oss
Läs mer
15/02 torsdag
Första studien på Mollii publicerad i internationell vetenskaplig tidskrift
Läs mer
12/02 måndag
Vi expanderar vår säljstyrka!
Läs mer
06/02 tisdag
Jubel över nya dräkterna – artikel i Arbetarbladet
Läs mer
januari 2018
26/01 fredag
Dräkten hjälper Anders att röra sig friare: ”Jag har ingen värk i kroppen längre” – Artikel i Nerikes Allehanda
Läs mer
10/01 onsdag
Nyköpingsbon Jennie har god hjälp av ”superhjältedräkt” – Artikel i Sörmlands nyheter
Läs mer
05/01 fredag
Sörmland är ett av två län som börjat testa elektrodresser i behandlingen – Artikel i Eskilstunakuriren
Läs mer
05/01 fredag
Dräkten gör Nelli till en riktig superhjälte – Artikel i Eskilstunakuriren
Läs mer

Kalender

juli 2016 oktober 2016 mars 2014 november 2015