Natalie Eriksson Ahlgren intervjuar Kevin, 24, -”Jag hade inget att förlora”

5 Feb 2017

Att få in ett helt nytt hjälpmedel i sortimentet är svårt. Man måste verkligen intyga att detta hjälpmedel är bra. Därför åker jag, Natalie, runt i vårt avlånga land för att samla in berättelser från personer som testat Mollii. Fler röster om en produkt kan vara avgörande för att få in Mollii i hjälpmedelssortimentet. Nu har jag stannat i Stockholm för att prata med 24-åriga Kevin Nordfors. Kevin är en glad och aktiv kille som gillar håll igång.  Han sitter som styrelseledamot i förbundet Unga rörelsehindrade och älskar Hammarby och Arsenal. I höstas blev han klar med sin kandidatutbildning i Key account manager så nu är sysselsättningen att få ett jobb inom det. Detta är en kille som aldrig låter någon stoppa honom, och definitivt hans CP-skada i form av spastisk dieplegi.

Kevins främsta svårigheter är spasmer i höger arm & spasmer i benen både i liggande och stående läge. Han vill kunna känna kontroll och avslappning eftersom det skulle ge honom bättre livskvalitet och större självständighet.

 

Vad hoppades du att Mollii kunde hjälpa dig med?

– Jag hoppades främst på skön avslappning och bättre stimulans för mina muskler via Mollii.

Vad hade du för förväntningar inför besöket?

–  Jag hade stora förväntningar inför besöket då några bekanta i mitt nätverk har sagt att Mollii skulle vara en perfekt produkt för mig och min kropp. Det är alltid kul och spännande att testa nya produkter.

Kevin fick veta mer om Mollii tack vare min fd PT Niclas Nordqvist som stod som utställare på Hjultorget. Han rekommenderade Mollii till honom och nämnde att man kunde få ett gratistest på 2 timmar.

– Jag hade inget att förlora, säger Kevin

Testet gick enligt förväntan och Kevins kropp svarade bra på de effekterna som Mollii ger.

– Effekterna var helt suveräna! Min kropp kändes avsevärt mycket mjukare och mer avslappnad. Smärtan/”spärrarna” var nästintill obefintliga och jag kunde till och med sträcka högerarmen helt och hållet och hålla balansen på sängkanten utan ansträngning! Säger Kevin.

I vilka situationer i din vardag kan Mollii vara till hjälp?

– Mollii kan hjälpa mig med att aktivera min högerarm mycket mera samt mina ben. När jag gör förflyttningar använder jag en förflyttningsplattform. Vissa dagar är det mycket ansträngande att stå på den men med Mollii skulle det underlätta avsevärt. Min sömn skulle också bli bättre eftersom jag skulle känna mig mer avslappnad. Även min balans skulle förbättras.

Hur var besöket i allmänhet? Hur upplevde du testaren?

– Besöket var mycket trevligt! Testaren var lugn och sansad och riktigt rolig att prata med. Man fick nästan en personlig relation med honom (och hans hund) under besöket och det märktes verkligen att han har en stor passion för Mollii. Han var verkligen kunnig och samtidigt engagerad kring mig och min kropps utveckling under besöket.

Kevin skulle absolut använda Mollii i framtiden men på grund av hans ekonomiska situation så har hans i dagsläget inte råd att införskaffa en dräkt.

– Det är mycket synd då jag verkligen har insett fördelarna med den för mig och min kropp. Skulle jag få råd att köpa en dräkt eller att landstinget köper in dräkten skulle jag bli mycket glad, säger han.

// Natalie Eriksson Ahlgren

Nyheter

september 2018
17/09 måndag
Mollii i klinisk studie från Hvidovre Sjukhus visar positiva reslutat
Läs mer
mars 2018
26/03 måndag
Artikel om Mollii i NyTeknik
Läs mer
februari 2018
22/02 torsdag
Internationellt forskarmöte hos oss
Läs mer
15/02 torsdag
Första studien på Mollii publicerad i internationell vetenskaplig tidskrift
Läs mer
12/02 måndag
Vi expanderar vår säljstyrka!
Läs mer
06/02 tisdag
Jubel över nya dräkterna – artikel i Arbetarbladet
Läs mer
januari 2018
26/01 fredag
Dräkten hjälper Anders att röra sig friare: ”Jag har ingen värk i kroppen längre” – Artikel i Nerikes Allehanda
Läs mer
10/01 onsdag
Nyköpingsbon Jennie har god hjälp av ”superhjältedräkt” – Artikel i Sörmlands nyheter
Läs mer
05/01 fredag
Sörmland är ett av två län som börjat testa elektrodresser i behandlingen – Artikel i Eskilstunakuriren
Läs mer
05/01 fredag
Dräkten gör Nelli till en riktig superhjälte – Artikel i Eskilstunakuriren
Läs mer

Kalender

juli 2016 oktober 2016 mars 2014 november 2015