Första studien på Mollii publicerad i internationell vetenskaplig tidskrift

15 Feb 2018

Nu har den första studien på elektrodressen Mollii blivit publicerad i en internationell vetenskaplig tidskrift. Forskningen, som bedrivits i samarbete mellan utvecklaren Inerventions och flera universitetssjukhus, visar på Mollii som ett möjligt hjälpmedel för neuropatienter med besvärande spasticitet.

 

Syftet med den genomförda RCT-studien var att undersöka effekten av hjälpmedlet Mollii för personer med spasticitet till följd av CP eller stroke.

Samtliga studiedeltagare visade ett positivt resultat vid användande av Mollii med avseende på måluppfyllelse av patientens egna definierade mål. Studien indikerar även positiva resultat med avseende på gångfunktion.

– Studien visar att metoden med Mollii har potential. Jag hoppas att fortsatta studier ytterligare kommer tydliggöra hur man kan optimera nyttan av Mollii för den enskilda individen samt vilka andra behandlingar som kan förstärka effekten, säger Per Ertzgaard, läkare vid Linköpings universitetssjukhus.

I dag är behandlingsalternativen för ofrivilliga muskelspänningar få, och många av metoderna innebär bieffekter för patienten.

– Den här studien visar att Mollii är säker att använda, vilket är av yttersta vikt för oss på Inerventions. Vi ser patientsäkerhet som en grundläggande kvalitetsdimension, säger Annika Rydgård, forskningsansvarig på Inerventions.

Behovet av innovation på området bedöms av flera aktörer vara stort och Inerventions ser med glädje att ett flertal forskningsprojekt pågår om hur Mollii ska kunna användas på bästa sätt för personer med spasticitet.

Hjälpmedlet Mollii kan sedan ett år tillbaka förskrivas i två landsting i Sverige. Inerventions målsättning är att dressen ska vara tillgänglig för samtliga som behöver den, oavsett var i landet man bor.

Referens:
Ertzgaard P, Alwin J, Sörbo A, Lindgren M, Sandsjö L. Evaluation of a Self-administered Transcutaneous Electrical Stimulation concept for the treatment of Spasticity – a Randomised Placebo-controlled trial. European Journal of Physical and Rehabilitation Medicine. 2017 Oct;53(5).

 

Du kan läsa artikeln i fulltext via: https://www.minervamedica.it/en/journals/europa-medicophysica/article.php?cod=R33Y9999N00A17102502

För mer information kontakta gärna: Johan Seltborg, VD Inerventions, telefon 0707-50 23 99, johan.seltborg@inerventions.se Annika Rydgård, CRO Inerventions, telefon 073-662 97 16, annika.rydgard@inerventions.se

Nyheter

september 2018
17/09 måndag
Mollii i klinisk studie från Hvidovre Sjukhus visar positiva reslutat
Läs mer
mars 2018
26/03 måndag
Artikel om Mollii i NyTeknik
Läs mer
februari 2018
22/02 torsdag
Internationellt forskarmöte hos oss
Läs mer
12/02 måndag
Vi expanderar vår säljstyrka!
Läs mer
06/02 tisdag
Jubel över nya dräkterna – artikel i Arbetarbladet
Läs mer
januari 2018
26/01 fredag
Dräkten hjälper Anders att röra sig friare: ”Jag har ingen värk i kroppen längre” – Artikel i Nerikes Allehanda
Läs mer
10/01 onsdag
Nyköpingsbon Jennie har god hjälp av ”superhjältedräkt” – Artikel i Sörmlands nyheter
Läs mer
05/01 fredag
Sörmland är ett av två län som börjat testa elektrodresser i behandlingen – Artikel i Eskilstunakuriren
Läs mer
05/01 fredag
Dräkten gör Nelli till en riktig superhjälte – Artikel i Eskilstunakuriren
Läs mer
november 2017
14/11 tisdag
Blogginlägg: En hyllning till Mollii – Nellis följeslagare och bästa vän i strävan mot ett aktivt liv
Läs mer

Kalender

juli 2016 oktober 2016 mars 2014 november 2015