Tina Thörnqvist om Mollii - Månadsbrev

11 Mar 2016

Följande historia är helt skriven av Tina Thörnqvist som använder Mollii. Berättelsen är publicerad i vårt månadsbrev men där i en nedkortat version. Vill du också ha Inerventions månadsbrev? Maila oss på info@inerventions.se så sätter vi upp er på prenumerationslistan. Trevlig läsning!

För två år sedan satte jag mig i rullstol på grund av min muskelsjukdom. När jag satt så mycket började jag få problem med ryggen i form av ryggsmärta. När jag stötte på dräkten Mollii hade jag smärtstillande i form av Norspan-plåster och medicin mot ryggskott, den högsta dosen som jag klarade av. Förutom smärtstillande gick jag till en massör varannan vecka för smärtan. Trots detta hade jag mycket smärta som bara blev värre. Smärtan var så extrem att jag inte hade någon ork.

Redan då studerade jag på högskola och det var i princip vad jag orkade med, resten fick jag prioritera bort. I mars 2013 hittade min pappa dräkten på en utställning och började av ren nyfikenhet att ställa frågor. Vi ringde till Inerventions för att se om det var något som kunde passa för mig. De berättade att de inte visste om det skulle hjälpa men att jag gärna fick komma och prova.
Efter 15 minuter i Mollii var smärtan borta, vilket jag inte hade upplevt på länge. Efter att fått prova dräkten i en timme så var jag smärtfri i flera timmar och det tog flera dagar innan smärtan var tillbaka på samma nivå som den brukade. Jag köpte dräkten i hopp om att den skulle fortsätta lindra smärtan, men den hjälpte mig mycket mer än så.
Första veckan använde jag dräkten varje dag och var efter ett par dagar smärtfri. Då blev jag smärtfri en längre tid, jämfört med de timmarna som det var i början. Andra veckan började jag använda dräkten varannan dag av praktiska skäl och var fortfarande smärtfri. Då kunde jag dra ner på värktabletterna och efter några veckor var jag helt fri från dem. Idag använder jag dräkten 1 gång i veckan och går på massage varannan månad. Har även provat längre perioder utan att använda dräkten men då kommer smärtan tillbaka. Det fungerar vid enstaka tillfällen men jag mår bäst när jag kan använda dräkten en gång i veckan.
I början hade vi lite svårt att få på dräkten och vi var tre som fick hjälpas åt. Idag får jag lätt på den med hjälp av en person. Jag tycker det är en skön känsla i kroppen när jag använder min Mollii-dräkt och det är inte helt ovanligt att jag somnar under den timmen.
Dräkten har gjort mig smärtfri och jag är inte längre beroende av smärtstillande för att orka med dagen. Tack vare dräkten behöver jag inte gå med konstant smärta som tar all energi, nu kan jag lägga den på att få leva ett vanligt liv.
 

Nyheter

maj 2017
31/05 onsdag
Mollii i artikel i Hallands nyheter
Läs mer
12/05 fredag
Mollii lanserar i Australien! Artikel i the Advertiser
Läs mer
april 2017
27/04 torsdag
Träffa oss på Funka för livet i Kalmar 3-4 maj!
Läs mer
19/04 onsdag
Den statliga sjukvården i England informerar om Mollii
Läs mer
mars 2017
16/03 torsdag
Välkomna på invigning av Inerventions Linköpingsfilial tisdag 18 april kl 15-19!
Läs mer
februari 2017
27/02 måndag
Träffa oss och testa Mollii på Leva&Fungera i Göteborg!
Läs mer
17/02 fredag
Inerventions söker utvecklingsingenjör inom elektronik!
Läs mer
05/02 söndag
Natalie Eriksson Ahlgren intervjuar Kevin, 24, -”Jag hade inget att förlora”
Läs mer
januari 2017
26/01 torsdag
Business Sweden skriver om Molliis export i Danmark
Läs mer
13/01 fredag
Mollii i holländsk TV
Läs mer

Kalender

juli 2016 oktober 2016 mars 2014 november 2015